Huono helmikuu, motivoiva maaliskuu

Edellisessä postauksessa olin todella positiivisella fiiliksellä treenikauden aloituksesta ja tammikuun liikunnasta siihen mennessä. Perinteinen helmikuu kuitenkin iski nopeasti päälle.

Kuun alussa tein kaksi työmatkapyöräilylenkkiä ja alaselkä meni tehokkaasti täysin jumiin jonkinlaisen huonon asennon, lihasepätasapainon ja kylmettymisen yhteisvaikutuksena. Päiviä meni ihan hukkaan treenaamisen osalta, kun ainoa mitä pystyi tekemään oli kevyt jumppaus lihaksien avaamiseksi ja jumin helpottamiseksi.

Seuraavina viikkoina kalenterissa oli edelleen vain sisäpyöräilyä kotona trainerilla, joogaa ja venyttelyä - eli hyvin kevyellä kuormalla mentiin. Eikä niitä harjoituskertojakaan ollut kovin monta.

Maaliskuussa lusikka oli otettava takaisin omaan käteen, sillä viimeisellä viikolla olisi jo aloitettava Joroisia kohti valmisteleva ohjelma.

Työmatkapyöräilyä tuli siis taas harrastettua, eli maastopyörälle näytettyä vähän kaupunkia.

Kuun loppupuolella, kun kelit olivat parantuneet huomattavasti ja reitit oli pääosin saatu puhtaaksi loskasta, jäästä ja sepelistä – oli hyvä ottaa myös rakas Bianchi esiin ja ajella samoja reittejä vähän kovempaa.

Varsinainen katutykki, Ridleyn Orion, on vielä kiinni trainerissa ennen katupyöräilykauden alkua… Joka tosin alkaa olemaan ihan näillä näppäimillä.

Juoksulenkkien lisäksi kalenteriin mahtui paljon kävelyä, tosin kaikki ei näy Movescountissa. Toiseksi viimeisellä viikolla maaliskuussa käytiin eeppinen Fitbit-challenge, jossa askelia ei säästelty. Haasteen viimeisenä päivänä askelia tuli kerättyä parin tunnin hölkkälenkillä ja tunnin kävelylenkillä.

Treeniohjelman alku toi kalenteriin viimein hieman tasapainotusta harjoitteiden kesken - ja sain viimein minut raahautumaan takaisin sinne uimahallille. Tosin harjoitukset hallilla ovat tähän mennessä jääneet lyhyemmäksi kuin suositukset.

Liikunta alkaa hetkittäin jo maistumaan työltä, mutta harjoitusohjelma ja monipuoliset tekemiset pitävät toisaalta kroppaa kunnossa, sekä mieltä virkeänä. Jos olisi muutenkin paremmassa kunnossa, jaksaisi treenatakin enemmän – nyt pitää tehdä sen verran kuin jaksaa ja pystyy. Maaliskuussa suoritettu kuntotesti oli hyvä testi yleisesti kunnolle ja tarkistus sykerajoille harjoittelua varten.

Aina sitä ei vaan jaksa.

Ja jos mikään muu ei auta, niin pitää ottaa lasi samppanjaa ja pari päivää rennommin.