Tammikuu - miltä treeni onkaan tuntunut?

Koko vuoden tavoitteet julkaisin jo aiemmin eri postauksessa. Tammikuuta on tässä vaiheessa menty kolme täyttä viikkoa, joten on syytä jo katsoa miten vuosi on lähtenyt käyntiin.

Tammikuu

Ainakin Movescountissa on sopivissa määrin merkintöjä eri päivissä.

askeleet

Ja Fitbitin puolella näyttää päivän perusaktiivisuus olleen kivassa kasvussa näin askelten perusteella. Selkeästi arki ja arjen kiireet tai jokin muu on saanut aikaan positiivisen piristymisen tammikuun edetessä.

vko2

Tammikuun toisella viikolla iski loppiaisena ikävästi flunssa. Keskiviikkona tein kotona pyörätreeniä ja olo tuntui flunssaiselta, joten treeni jäi todella kevyeksi. Illaksi nousikin kuume ja seuraavat päivät menivätkin potilaana. Sunnutaina pääsin takaisin elävien kirjoihin.

vko 3

Kolmas viikko sisälsi edellistä viikkoa vähemmän liikuntaa, vaikka tavoite oli toinen. Trainerin ja sykemittarin kanssa oli turhia ongelmia, jotka aiheuttivat turhaa tunkkailua treenin sijaan. Torstaina sain kuitenkin suoritettua ensimmäisen yhdistelmätreenin Satsilla. Tunnin pyöräily ja tunnin juoksu perään oli viikon ilopilkku.

vko 4

Neljäs viikko oli treenien puolesta mukavan tasapainoinen ja riittävän vivahteikas, ainakin kun huomioi että samaan aikaan oli Movescountin tietojen ulkopuolella käynnissä kova Fitbit-haaste.

Viikon aktiivisuus

Askelia tuli viikolla yli 120 tuhatta, joista toki osa oli mukana Movescountin tiedoissa juoksulenkkeinä ulkona tai sisällä. Kirittäjinä oli hyvä porukka kavereita - ja jos katsoo Fitbitin 7 päivän top-listaa, niin moni kaveri on päässyt viikon aikana yli 100 tuhannen askeleen tuloksiin.

Toplista

Liikuntamäärä on nyt menneellä viikolla ollut siis hyvinkin paljon yli 6 tuntia, mutta tavoitteellista ja korkeamman sykkeen treeniä on ollut vieläkin alle sen kuuden tunnin. Tavoite olisi saada nostettua treenin määrät hyvälle tasolle ja lähteä sen jälkeen kasvattamaan ohjelman mukaisesti intensiteettiä.

Fitbit-haasteen myötä tuli huomattua oma vähäinen aktiivisuus arkiviikon aikana treenien ulkopuolella. Pitää vakavasti harkita hyvän kävelytavoitteen pitämistä tuon tavoitteellisen treenimäärän rinnalla. Bussimatkojen korvaaminen kävelyllä ja muutamien extralenkkien tekeminen suoraan menemisen sijaan riittää pitämään perusaktiivisuutta korkeammalla kuin aiemmin.

Ensi viikon ohjelmassa on intensiivinen pläjäys joogaa, kun jokaiselle arkipäivälle on varattu ainakin tunti joogaa Yoga Nordicissa. Tavoitteena olisi ehtiä vielä muutamana aamuna myös salille tekemään lihaskuntotreeniä, spinnaamaan tai juoksemaan matolle.

Treenaaminen on taas tuntunut todella mukavalta ja helpolta, sillä sykkeet ovat olleet vielä alhaisia ja olen hakenut enemmänkin tuntumaa vain siihen kasvavaan treenimäärään. Näin sunnuntaina toki tuntee jo jaloissa väsymystä päivän kahdesta treenistä sekä koko viikon rasituksista, mutta lihakset eivät ole samaan tapaan kipeät kuin kovien vetojen tai muiden isojen rasitusten jäljiltä.

Seuraan tarkasti kropan tuntemuksia ja pyrin reagoimaan välittömästi jo ennalta mahdollisiin ongelmiin, ennen kuin ne aiheuttaisivat lepoa ja taukoa vaativia toimenpiteitä. Toistaiseksi ei ole ollut mitään ongelmia kropan kanssa eikä indikaatioita jalkojen hajoamisista.

Varmuuden vuoksi helmikuusta alkaen otan uudelleen myös hieronnat kehonhuollon ohjelmaan ja käyn hyvällä urheiluhierojalla ainakin kerran kuukaudessa hoitamassa kehoa.

Tästä se lähtee taas!