Liikuntahaaste 2016 - tavoitteellista treeniä ja tsemppiä

Kirjoittelen parhaillaan auki liikuntasuunnitelmiani vuodelle 2016 - ja mietiskelen samalla kovasti omaa motivaatiorakennettani. Miksi liikun, mitkä asiat vievät eteenpäin, mitkä jutut ilahduttavat ja kantavat hommaa pitkäjänteisesti eteenpäin viikosta toiseen?

Halusin tai en, sosiaaliset suhteet ja näissä sosiaalisissa verkostoissa käydyt kanssakäymiset ovat osoittautuneet todella tärkeiksi. Liikunnan kautta olen tutustunut ja ylläpitänyt ystävyyttä todella mahtaviin tyyppeihin - ja yhdessä harrastamalla myös haastanut itseäni uusille epämukavuusalueille.

Ja vaikka en olekaan millään tavalla kilpailuhenkinen, kirpaisee haasteissa kavereille häviäminen enemmän kuin sen pitäisi.

Kaverit ja tutut toimivat myös parempana inspiraationa kuin olympiaurheilijat tai geneettisen loton voittaneet superliikkujat. Jos samaa kaurapuuroa syövät ja koodia arkisin suoltavat kaverit pystyvät lenkkipoluilla, hiihtoladuilla, salilla tai Ironmanissa uusiin hyviin suorituksiin, motivoi se omien ryhtiliikkeiden tekemiseen enemmän kuin oikeiden urheilijoiden saavutukset.

Tämän takia heitänkin nyt ilmoille uusilla ja vanhoille kavereille sekä tutuille seuraavanlaiseen vähäistä vaivaa vaativan sosiaalisen median ja reaalielämän treenaamisen tsemppihaasteen.

##Haasteen tavoite

Tutustuttaa hyviä tyyppejä toisiinsa, mahdollistaa uusien treenikavereiden löytyminen sekä tsempata tavoitteiden saavuttamista.Ja vuoden lopuksi saunoa, syödä ja juoda yhdessä.

##Haasteen rakenne

Tammikuussa asetetaan oma tavoite vuodelle 2016 ja kerrotaan julkisuuteen täällä sosiaalisessa mediassa, pingaten samalla minua ( Facebookissa tai vaikka emaililla huima@iki.fi ) - jotta tiedän ketkä ovat mukana.

Ainakin kerran kuukaudessa päivitys oman tavoitteen etenemisestä, joka toimii samalla myös inspiraationa muille.

Vuoden loppupuolella (marraskuussa) järjestyy sitten osallisten kesken ensiksi äänestys….

  • kenen etenemisen seuraaminen on ollut eniten motivoivaa

  • kuka on tsempannut parhaiten muiden suoriutumista

Äänestysten voittajille glooriaa ja niin maan penteleen hienot pokaalit, että Vesa Keskinenkin olisi kateellinen.

…ja lopuksi tilaisuus, jossa mahdollisuus syödä, juoda ja saunoa hyvässä porukassa.

( Tässä vaiheessa kaikki tajuavat, että koko haasteen taustalla on vain löytää tekosyy päästä porsastelemaan pahimpaan pikkujouluaikaan hyvässä porukassa - mutta mitäs siitä )

##Ketä on haastettu ja ketä haastetaan mukaan?

Niin surullista kuin se onkin, tunnen pääosin vain pääkaupunkiseudulla tai eteläisessä Suomessa asuvia tietotyötä tekeviä tyyppejä. Haastettujen kanssa polut ovat tavalla tai toisella kohdanneet ja sivunneet myös liikunnan merkeissä - ja henkilöllä on potentiaalia omalla toiminnallaan motivoida ja inspiroida muita.

Listaan myöhemmin haasteeseen positiivisesti vastanneet.

Jos sinusta tuntuu siltä, että sinut olisi pitänyt myös haastaa mukaan – laita viestiä.