Tavoitteita vuodelle 2016

Viime postauksessa kirjoitin liikunnan sosiaalisesta inspiraatiosta ja haasteesta kavreille tsempin säilymiseksi läpi vuoden. Tässä omat ajatukseni tavoitteista tälle vuodelle.

Helsinki City Run 14.5.2016

Kirmailukauden aloittaa perinteinen puolikas isossa joukossa. Tapahtumassa on hyvä katsoa miten kevään treenit ovat menneet.

Tavoite mennä ali kahden tunnin, mutta vain jos treenit ovat tuoneet kunnon sille asteelle - että mennään järkevillä sykkeillä koko matka alle kahden tunnin. Mikäli ei, niin olen ihan tyytyväinen huonompaankin aikaan ehjällä ja hyvällä suorituksella.

Ongelma omassa treenaamisessa ja juoksemisessa on ollut liian kovilla sykkeillä treenaaminen - ja aina samoilla sykealueilla pelaaminen. Koska puolikkaat eivät ole vuoden pääjuttu, niin ne ovat alisteisia koko vuoden onnistumiselle - eikä toisinpäin.

Vantaa Triathlon ( ehkä ) 5.6.2016

Kuusijärvellä suoritettava triathlon joko sprinttinä tai perusmatkana. Olisi mahdollisuus kokeilla kuntoa ja saada taas fiilistä lajeihin suoritettuna peräkkäin. Ilmoittautumista ei ole vielä tehty.

Pidän sprinttiä tässä mahdollisuutena. Fiiliksen mukaan päätän lähempänä kesää treenataanko vain muuten, vai mennäänkö tapahtumaan mukaan.

Helsinki Half Marathon 11.6.2016

Tavoitteena on osallistua kaikkiin Helsinki Half Marathon juoksuihin, joten eihän tätä voi jättää välistä.

Tavoite juosta hyvä harjoitusjuoksu ohjelmaan sopivasti - ja nauttia tapahtumasta. Tavoite parin tunnin lähistöllä.

Långvik Triathlon - 19.6.2016

Kirkkonummella suoritetaan sprintti kavereiden kanssa.

Tavoite on harjoitella vaihtoja, hakea lisää tuntumaa lajiin ja pitää hauskaa.

Helsinki Trail run, puolimaraton - 2.7.2016

Keskuspuistoon rymyämään polkuja puolimaratonin verran. Jälleen hyvänä harjoituksena ja samalla ensimmäisenä kokeiluna polkujuoksujen maailmaan. Tavoitteena olla rikkomatta itseään, sillä pääkisat lähestyvät.

Joroinen - 16.7.2016

Pelottava puolimatkan suoritus legendaariseksi muodostuneessa paikassa. Aiemmin olin ajatellut kokeilevani vielä ehkä yhden sprintin Porvoossa ennen Joroista, mutta tiputan sen vielä pois ehkä kategoriastakin ja keskityn menemään ohjelman mukaisesti kohti Joroista.

Tavoite selvitä hengissä maaliin ja nauttia kisasta. Mitään aikatavoitetta hommalle on laita tässä vaiheessa vielä. Pitkä uinti ja pyöräily tuntuvat vielä lähes mahdottomilta operaatioilta, juoksu vie sen jotain yli kaksi tuntia.

Todennäköisesti olen matkalla ainakin seuraavan verran:

  • uinti: 50 minuuttia

  • pyöräily: 3 tuntia + jotain

  • juoksu: 2 tuntia + jotain

Tiedossa siis jotakuinkin kuuden tunnin suoritus.

Helsinki Triathlon Challenge - 31.7.2016

Helsingin keskustan kupeessa hupia olympiamatkan verran.

Tässä kisassa lähdetään parantamaan suoritusta Joroisten pohjalta. Kun on kerran pidemmästä matkasta selvitty, niin nyt voi antaa mennä enemmän vauhdilla.

Helsinki City Triathlon ( ehkä ) - 20.8.2016

Optiona kalenterissa siintää myös vielä pieni hupailu uudestaan uimastadionin kupeessa.

Jos osallistun, niin parannusta viime vuoden kokeilun aikaan ja ehjä hyvä suoritus.

Espoon rantapuolikas ( ehkä ) - 17.9.2016

Optiona myös hupailu Espoon kivoja rantareittejä pitkin.

Jos tuntuu ohjelmassa hyvältä juosta ennen maraton-reissua vielä pitkänä juoksuna.

Amsterdam marathon - 16.10.2016

Syksyn pääjuttuna lopulta reissu Amsterdamiin, missä tarkoitus juosta ensimmäinen maratonini. Toiveena ja ajatuksena on, että tuossa vaiheessa vuoden muut treenit, kisailut ja hupailut olisivat saaneet tulosta aikaiseksi sen verran monipuolisesti - että aikaisemmat haasteet juoksuissa olisivat historiaa.

Kaikissa tapahtumissa ja suorituksissa mennään terveys edellä ja omaa kuntoa kunnioittaen. Mikään ennätysaika tai itsensä voittaminen ei ole rikkoutuneiden paikkojen, sairaskohtauksien tai muiden haavereiden arvoinen.

Talvi saattaa tuntua tässä vaiheessa vuotta vielä pitkältä, mutta ensimmäiset kisat ovat oikeasti jo melkein kulman takana. Kalenteri muistuttaa armottomasti, että ennen pitkää kesä ja lupausten lunastaminen on edessä.

Joroista varten treenaan IronFit Secrets-kirjan ohjelman mukaisesti 16 viikon ohjelmalla. Kalenterissa ohjelma alkaa maaliskuun loppupuolella ja sitä ennen ohjelmassa on nyt lajiharjoittelua ja ohjelman harjoitteiden treenaamista, jotta pystyisi sitten 16 viikon aikana suorittamaan ja suoriutumaan niistä mallikkaasti.

#Eikö mitään muuta?

No totta kai.

Juoksukilometrejä tavoittelen huonon viime vuoden jälkeen 800 kilometriä. Tässä sekä matolla, että ulkona tai hallissa juostavat kilometrit.

Pyöräilykilometrejä ( sisällä ja ulkona ) tavoittelen 2000 kilometriä, minkä pitäisi olla ihan tehtävissä - kun viime vuonnakin tuli kasaan jo melkein sen verran, ja pyötäilykausi alkoi vasta kesällä.

Samoin yleistä muuta aktiivisuutta on tavoite saada aikaisemmista vuosista ylöspäin. Enemmän kävelyä ja hyötyliikkumista normaaliin päivään. Fitbit on tänä vuonna hyvä työkalu sen seuraamiseen ja kehittämiseen. Jo nyt olen huomannut, että pelkästään kymmenen tuhannen askeleen saaminen kasaan normaalin päivän aikana vaatii muutoksia arkirutiineihin ja oikeasti päätöksiä kävellä. Muuten liikkuminen jää noin viiteen tuhanteen askeleeseen.

Elopaino on kanssa tarkoitus tiputtaa jo kevään aikana järkevämmille luvuille, eli selkeästi alle 80 kilon. Sen jälkeen paino saa nousta lihasmassan kasvun myötä, mutta ei enää vastaavalla tavalla rasvan varastoitumisen myötä.