Joroinen - valmistautuminen kisaan

Kirjoitin fiiliksistä ennen Joroisia jo aiemmin.

Valmistautuminen reissuun meni suhteellisen levollisesti parin päivän aikana, kun ehti rauhassa miettiä mitä kaikkea matkaan tarvitsee ja miten aika tulisi kulumaan. Hyvänä apuna toimi kokeneet kaverit, sekä Facebookin Triathlonfoorumin keskustelupalsta.

Stressi ja jännitys pysyivät aisoissa, kun oli jotain tekemistä. Edessä kuitenkin oli ensimmäinen triathlonin puolimatka ja ensimmäinen kerta matkustusautolla reissaamista Savoon, enkä ole ihan varma kumpi jännitti enemmän.

Långvikin supersprintin ongelmista viisastuneena tein kunnollisen pakkauslistan ja oikeasti suunnittelin sekä tarkistin, että olennaisimmat asiat ainakin tulee mukaan. Kävin läpi reissua kronologisesti eri vaiheita miettien ja kisan eri vaiheet läpi käyden, tsekaten - että sopiva varustus ko. tilanteeseen olisi pakattavana mukaan.

Pöydän tavarat

Yleisinä asioina:

 • Garmin 920Xt ja sykevyö.

 • Aurinkorasva, aurinkolasit.

 • Kännykkä, kännykän laturi, lisäakku/powerbank.

 • Momenttiavain

 • lääkkeet, voiteet ja hammasharja jne.

Yleiset vaihtovaatteet

 • alusvaatteet
 • sukat
 • t-paitoja
 • verryttelyhousut matkaa varten
 • huppari
 • takki

Palautusjuomat

 • samppanja.

Noloa sanoa, että vaikka samppanja oli listalla - se jäi pakkaamatta aamun kiireessä. Onneksi matkan alkuvaiheen aikana oli mahdollisuus tehdä poikkeama tarvikekauppaan ja hakea motivaatiokaloreita maalialueelle odottamaan.

Itse kisaa varten varustelista näytti seuraavanlaiselta.

Uintivarusteet

 • triathlonasu
 • märkäpuku
 • uimalasit * 2
 • uimalakki
 • korvatulpat
 • pyyhe vaihtopaikalle

Uimalaseja pakkasin mukaan kaksi paria, sillä vahvuuksilla saatavia uimalaseja en odottanut löytäväni enää Joroisilta - jos jotain sattuisi tapahtumaan laseille. Olin ostanut Helsigin Katse-liikkeestä uudet uimalasit aikaisemmin viikolla korvaaman vanhat Speedot, joiden linssien naarmuisuus ja jatkuva huurtuminen haittasi merkittävästi suunnistamista avovedessä.

Uimalakki kisaan tulee toki aina kisan puolesta, mutta otin vielä extra-kappaleen mukaan jos sattuisi olemaan erityisen kylmä päivä, kylmä vesi tai ehditi käydä etukäteen ennen varustepussin saantia omatoimisesti uimassa.

Korvatulpat on kanssa uinnissa mukava extra-apu estämään veden pääsy korvaputkiin.

Pyöräilyä varten pakkasin seuraavat asiat:

 • polkupyörä
 • kypärä
 • numerolappua varten vyö
 • etujuomapullo, 2 juomapulloa runkoon
 • huoltovälineet: yleistyökalu, varakumi, co2 patruunat, co2-suutin, rengasraudat
 • silmälasit ( * 2 matkalle ) ja aurinkolasiklipsi
 • pyöräilykengät, kompressiosukat
 • pyörään energiaa: kolme pussia urheilujuomaa juomapulloihin, geelejä/nesteitä 6-8 kappaletta
 • spibelt lisätavaroille / roskille matkan ajaksi

Silmälaseja pakkasin matkalle kahdet kappaleet, sillä halusin pitää silmälaseja päässä ja nähdä kunnolla myös senkin jälkeen, kun varustepussi on viety T1:lle. Långvikissa tämä unohtui ja jouduin kävelemään ympäriinsä uimalasit päässä - tai suunnistamaan muuten vain sumeassa.

Hyvän kelin varalta kävin ostamassa silmälaseihin sopivan aurinkolasiklipsin, jotta aikaa ei menisi lasien vaihtamiseen edestakaisin auringonpaisteen hyökätessä. Kunnolliset urheilulasit tummuvilla linsseillä ovat vasta hankintalistalla. Helsingin katse-liikkeessä kävin jo tutkailemassa valikoimaa, mutta toimitusaika on viikkoja ja kustannus myös sellainen - että sitä joutuu miettimään ja odottamaan hetken.

Juoksuvarusteet:

 • juoksulenkkarit: Ultra Boost, Adios Boost 2
 • lippis
 • silmälasikotelo aurinkolasiklipsille jos tarvetta

Reissuun lähti kahdet kengät, toiset jalassa myös matkan ajan. Jätin valinnan kengästä paikanpäälle fiiliksen ja oletetun kelin mukaan. Lippis oli sään varalta, kuten myös silmälasikotelo - johon olisi voinut tarpeen mukaan jättää aurinkolasiklipsin sään muuttuessa.

Energiapuoleen kyselin vinkkejä ja apuja Triathlonfoorumilta, jotta en tekisi hirveitä typeryyksiä kun ensimmäistä kertaa teen noin pitkäkestoista suoritusta. Tarkoitus oli mennä tutuilla High5-ravinteilla - urheilujuomalla ja geeleillä, eikä vaihtaa kaikkea juuri kisailun alla. Mukaan lähti iso määrä geelejä, juomavalmiita nestemäisempiä geelejä ja urheilujuomajauhetta.

Tavarat mahtuivat mukavasti kahteen kassiin: triathlon-reppuun ja Adidaksen treenikassiin. Triathlonreppu edustaa tuotetta, jolle ei tiennyt koskaan olevan tarvetta – mutta jonka nerokkuus paljastuu käytössä. Kaikille tavaroille on lähestulkoon omat lokeronsa, joten on helppoa pakata kamat, tarkistaa että oikeat asiat on mukana ja toisaalta latoa kamat vaihtopusseihin tai vaihtoalueen laatikoihin.

Kaikki kamat

Reppu selkään, treenikassi olan yli ja pyörää taluttaen kohti seikkailuja.

Hyvin pakattu ja suunniteltu on puoliksi tehty. Seuraavaksi raporttia itse kisamatkasta.