Pari joogaa - vai parijoogaa

Tänään tuli tehtyä taas jotain ensimmäistä kertaa, muttei varmaan viimeistä kertaa.

Olin Etno Fitnessissä Eveliina Hanskin vetämällä parijoogatunnilla Sadun kanssa. Treenipäivän lopuksi ( fillaria, juoksua, fillaria ) puolentoistatunnin joogasessio sopi todella hyvin.

Olin ensimmäistä kertaa Eveliinan tunnilla ja pitkästä aikaa millään jooga - tai venyttelytunnilla. Mikä kyllä myös näkyi ja tuntui. Onneksi parijooga oli kuitenkin niin leppoisaa, helppoa ja nautinnollista - ettei missään vaiheessa tarvinnut sanoa olevansa niin jäykkä ettei pysty tekemään liikettä. Toinen huomionarvoinen asia parijoogassa oli leppoisa ja iloinen tunnelma alusta loppuun, mitä vain alleviivasi Eveliinan hyväntuulinen jutustelu.

Kuten yleensäkin joogatunneilla, parijoogassakin näytettiin aluksi liikkeet ja eri liikkeissä muutamia variaatioita oman taito- ja kunnianhimotason mukaan. Eveliinalla oli mukana mallisuorituksia hänen kanssaan tekemässä Flow Mo Crew:n Sakari - joten ei ihme että kaksi liikunnan ammattilaista saivat kaikki liikkeet näyttämään helpoilta ja tyylikkäiltä. Omissa suorituksissa oli sitten enemmän variaatiota, mutta koska peiliin ei tullut katsottua – voin ajatella että näytimme ihan samalta.

Monissa liikkeissä hymy oli herkässä ja toisinaan taas hiki nousi ihan kunnolla pintaan. Vaikka sykkeet pysyivät koko ajan alhaisina, sykemittari oli treenin jälkeen sitä mieltä - että jotain tuli myös tehtyä. Yhdessä tehtävät liikkeet olivat todella mielenkiintoinen lisä itsekseen puurtamiseen ja ihan kuten Eveliina tunnilla ohjeisti, monissa liikkeissä pari nimenomaan pystyy auttamaan sinua suorituksessa ja viemään sinua turvallisesti hieman pidemmälle kuin itseksesi tekisit. Ja toisaalta lopussa tehtävät rentoutukset tuntuvat niiiiiiiiiin hyvältä, kun toinen on se aktiivinen osapuoli.

Jooga ei oikein koskaan ole ollut mun juttu, mutta parijoogan Eveliinan ja Sakarin johdolla oli sen verran hauskaa - etten pystynyt kieltäytymään, kun Satu sanoi laittaneensa minut Eveliinan venyttelytunneille tälle kaudelle.

Eli parijoogan jälkeen on tiedossa vielä ainakin pari kertaa joogaa.